"De 18 luni avem de-a face cu un Guvern si cu un Parlament care neglijeaza problemele importante ale tarii, precum economia, antreprenoriatul, educatia, sanatatea, infrastructura, concentrandu-se pe modificarile legislatiei penale. Platforma Romania 100 considera ca incepand de ieri, 4 iulie 2018, avem la conducerea tarii nu doar un Guvern anti-business, dar si un Parlament care lucreaza impotriva intereselor contribuabililor onesti si a mediului de afaceri.

Modificarea Codurilor Penale, prin redefinirea abuzului in serviciu, va afecta relatia dintre institutiile publice si de control si toti contribuabilii din Romania, persoane juridice, atat mici antreprenori, cat si investitori straini care genereaza locuri de munca si dezvoltarea sustenabila a tarii noastre.

Antreprenorii vor fi afectati, in mod direct sau indirect, si de modificarea continutului infractiunilor de trafic de influenta, denuntarea faptelor de coruptie, delapidare, redefinirea notiunii de functionar public si limitarea sferei sale de cuprindere.

Toate modificarile legislative adoptate de Parlamentul Romaniei, cu ignorarea protestelor masive ale organismelor profesionale, ale mediului de afaceri si societatii civile, a avertismentelor organismelor internationale si a partenerilor europeni, pun in pericol stabilitatea economica a Romaniei, genereaza neincrederea investitorilor si pericliteaza dezvoltarea sustenabila a tarii noastre
", mentioneaza sursa citata.