Business8 Iunie 201812:21

Lectura de un minut

Indicele ROBOR la trei luni, in functie de care se calculeaza costul creditelor in lei cu dobanda variabila, a urcat vineri pe piata interbancara la 2,89% pe an, de la 2,87%, potrivit Bancii Nationale a Romaniei.

Astfel, ROBOR a ajuns la valoarea inregistrata pe 14 octombrie 2014, pe 13 octombrie 2014, ajungand la 2,92% pe an, potrivit dcnews.ro.

Conform datelor BNR, la inceputul acestui an, ROBOR se situa la 2,05% in conditiile in care, in perioada similara a anului trecut indicatorul era la 0,91% pe an.

In ceea ce priveste indicele la 6 luni, utilizat in calculul dobanzilor la creditele ipotecare, acesta a urcat la 3% pe an. De asemenea, ROBOR la noua luni, care reprezinta rata dobanzii platita la creditele in lei atrase de catre bancile comerciale de la alte banci comerciale, "a sarit" la 3,05% pe an, iar indicele ROBOR la 12 luni a ajuns la 3,10% pe an.

Citeste si:
Arsene (PSD): Guvernul Orban stabileste un nou record negativ - o ordo
Arsene (PSD): Guvernul Orban...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.