Niciun stat membru al Uniunii Europene nu isi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, l-a asigurat sefa diplomatiei europene, Federica Mogherini, pe ambasadorul palestinian pe langa UE, Abdul Rahim Farra, conform unei declaratii data sambata de acesta din urma postului Vocea Palestinei si preluata de agentia palestiniana de presa WAFA.

Oficialul mentionat a afirmat ca Mogherini a confirmat aceasta pozitie in timpul unei reuniuni desfasurate la Bruxelles cu reprezentanti ai Organizatiei de Cooperare Islamica si in prezenta ministrului palestinian de externe, Riyad Malki.

Acesta din urma a insistat in timpul acestei intalniri ca niciunui stat membru al UE nu trebuie sa i se permita sa intreprinda demersuri, si nici macar sa anunte vreo intentie, pentru a-si transfera ambasada la Ierusalim.

La randul ei, Mogherini a spus ca niciun stat membru al UE nu va actiona impotriva consensului european pe acest subiect, iar discutiile despre posibila mutare de catre unele tari din UE a ambasadelor la Ierusalim sunt nimic mai mult decat vorbe, mentioneaza agentia palestiniana de presa, amintind ca Romania si Republica Ceha au sugerat recent ca vor urma exemplul SUA si isi vor transfera ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim.

Sursa: Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.