Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, exclude posibilitatea unor pensii diminuate in cazul persoanelor care au contribuit la Pilonul II.

"Nu, nu este cazul sa fie cineva ingrijorat de acest lucru. Nu a fost incalcata legea, s-a facut o exceptie, o derogare. (...) Noi, odata ce ne-am angajat sa transferam acele procente catre Pilonul II, s-au luat in calcul niste randamente. Deci, nu putem sa vaduvim Pilonul II de sumele respective, pentru faptul ca guvernele care au fost de-a lungul timpului nu au alocat acele sume. Nu este niciun risc pentru cei care sunt la Pilonul II sa aiba pensiile diminuate. In niciun caz.

Este o obligatie legala. Chiar daca un guvern ar putea sa faca o astfel de nazbatie, oamenii castiga in instanta fara niciun fel de problema. Atat timp cat noi ne-am angajat ca stat, acest angajament exista si nu ai cum sa il lasi pe om sa nu primeasca intreaga suma pe care s-a contat", a declarat el, citat de antena3.ro.

In egala masura, ministrul a infirmat ideea unei ordonante de urgenta care sa vizeze nationalizarea Pilonului II de pensii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.