La jumatatea lunii martie, Cinema City a inaugurat in Iulius Mall din Cluj-Napoca cea de-a 5 sala 4DX din Romania si prima din regiunea de nord-vest a tarii. Valoarea investitiei in sala 4DX – care cuprinde 124 de locuri – este de aproximativ 850.000 de euro.

Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din Romania, parte din Cineworld Group, devenit recent al doilea mare lant de cinematografe din lume.

Cinema City a mizat intotdeauna pe cele mai importante trenduri cinematografice – precum IMAX, 4DX sau VIP –, inca din 2007, cand a deschis primele cinematografe din Romania. Iar daca acum zece ani a urmari un blockbuster in format 3D reprezenta cea mai atractiva si mai noua modalitate de vizionare a unui film, tendintele in cinematografie s-au schimbat rapid in ultimii ani, spectatorii cautand in sala de cinema adrenalina si productii memorabile traite din ce in ce mai intens, fapt ce a dus la aparitia unui format precum 4DX-ul – o experienta pentru toate simturile.

La finalul lui 2017, compania a aniversat 10 ani si 25 de multiplexuri in Romania, cu un total de aproape 41.000 de locuri in 231 de sali, printre care se numara si 2 sali T IMAX, 5 sali 4DX si 6 sali VIP.

Odata cu deschiderea de luna aceasta, in Romania exista acum un adevarat lant de cinema 4DX, care cuprinde 5 sali 4DX (in Mega Mall Bucuresti, City Park Mall Constanta, Shopping City Timisoara, Braila Mall si Iulius Mall din Cluj-Napoca), disponibile doar in reteaua Cinema City. Aceste 5 sali reprezinta aproape 15% din totalul de 36 existente in intreaga retea Cineworld din Europa si Israel, care cuprinde 9 tari.

Tehnologia 4DX reprezinta unul dintre cele mai revolutionare formate de vizionare, fiind creata in 2009 de CJ 4DPLEX. Compania sud-coreeana a combinat tehnologia si creativitatea pentru a le oferi spectatorilor o experienta de cinema absoluta, in care miscarile fluide sau dinamice ale scaunelor high-tech mobile se completeaza cu efectele de mediu, precum vantul, ploaia, ceata, fulgerele, bulele de sapun sau mirosul, disponibile atat pentru filmele 2D, cat si pentru filmele 3D.

Citeste si:
Cinematografele din lanțul Cinema City își suspendă activitatea
Cinematografele din lanțul...


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.