Consiliul Superior al magistraturii a dat aviz negativ pe propunerea de revocare din functie a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, propunere inaintata de ministrul Justitiei.


Dupa ce ministrul Justitiei, Tudorel Toader si sefa DNA, Laura Codruta Kovesi si-au prezentat punctele de vedere privind motivele revocarii din functie a acesteia din urma, CSM a dat aviz negativ acestei propuneri.

Anunțul a fost făcut de procurorul Codrut Olaru. Avizul CSM este consultativ.

Decizia de a o revoca sau nu pe Kovesi aparține președintelui Klaus Iohannis.

"Sectia pentru procurori a decis respingerea solicitarii ministrului Justitiei cu privire la posibilitatea revocarii doamnei procuror-sef, prin urmare avizul este unul negativ. In perioada imediat urmatoare hotararea va fi motivata, va fi transmisa decidentilor in vederea luarii masurilor legale", a declarat Codrut Olaru, seful Sectiei de procurori din CSM.

Potrivit unor surse, sase voturi au fost pentru respingerea propunerii lui Toader, iar unul pentru revocarea sefei DNA. Dupa anuntarea deciziei, procurorul general Augustin Lazar si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, au parasit sediul CSM fara sa faca declaratii jurnalistilor. Si procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a refuzat sa raspunda la intrebari, spunand doar ca va face public raportul pe care l-a prezentat in sedinta Sectiei pentru procurori a CSM.

Sursa: Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.