PNL se opune proiectului de hotarare prin care serviciile de tip Uber/Taxify sunt "excluse de pe piata" in Bucuresti.

"Cu aproximativ 40 de minute inainte de sedinta CGMB am primit un nou proiect pe ordinea de zi, care nu prevede nici mai mult nici mai putin decat ca serviciile cunoscute de tip Uber sau Taxify sa nu mai poata sa fie operationale in Bucuresti. E nevoie de mai multe proceduri suplimentare si asa cum sunt puse in acel regulament care face referire special la ele, la aplicatii si la site-uri, ei practic nu vor mai putea sa functioneze in Bucuresti. Amenzile prevazute in proiectul de hotarare sunt intre 4.000 si 5.000 de lei pentru cei care fac astfel de servicii de transport de persoane in Bucuresti. (...) Noi, PNL, ne opunem acestui proiect, pentru ca vrem sa fie piata libera. Putem sa ne gandim in schimb cum sa crestem calitatea serviciilor de taxi care sunt reglementate in acest moment, asta da, ne putem uita", a afirmat Ciucu, inainte de sedinta CGMB.

El a mentionat ca proiectul de hotarare este motivat in sensul ca ar trebui sa fie toata lumea aliniata, autorizata.

"Regulile Uber, sistemul de management al calitatii Uber este net superior celui de taxi pe care Primaria il are deja reglementat. Daca ar fi mers pana acum serviciul de taximetrie in Bucuresti astfel incat sa ofere servicii civilizate de transport, atunci as mai fi zis, dar in acest fel nu cred ca se justifica scoaterea acestor operatori de pe piata, lipsindu-i pe bucuresteni de servicii de transport asemanator celor de taxi de calitate", a subliniat Ciucu.

Liberalul a mentionat ca regulamentul prevede ca serviciul respectiv trebuie sa fie dispecerizat, autorizat de Primarie. "Acele aplicatii trebuie sa fie neaparat dispecerizate, sa poarte numele companiei taxi care il opereaza, deci practic Uber, Taxify si alte tipuri de transport similar sunt excluse de pe piata daca aceasta hotarare de Consiliu va trece", a adaugat Ciucu.

Citeste si:
Vești bune pentru clienții Hidroelectrica
Vești bune pentru clienții...

Vasile Stefanescu, presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania, a declarat ca sustine proiectul primarului general.

"Uber poate sa ramana in Romania, nu avem niciun fel de problema, dar sa se autorizeze conform legilor in vigoare. Nu e nimeni mai presus de lege", a spus Stefanescu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.