Astfel, potrivit proiectului postat pe site-ul Camerei Deputatilor, noua forma a articolului va fi: „(1) Sunt pedepsite cu inchisoarea de la 1 la 5 ani urmatoarele fapte, daca sunt savarsite in scopul obtinerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase materiale necuvenite:
a) efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea unei tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale:
b) folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii”.

Initiatoarea proiectului este Andreea Cosma. Expunerea de motive este semnata doar de deputatul Catalin Radulescu, dar acesta nu este trecut si ca initiator al proiectului.

Initiatori sunt Bucura-Oprescu Simona, Caruceru Aida-Cristina, Cosma Andreea, Gavrilita Bianca - Miruna, Halici Nicusor, Iancu Iulian, Moagher Laura-Mihaela, Neata Eugen, Pau Radu - Adrian, Presura Alexandra, Suciu Matei, Ursu Razvan-Ion, Vasilica Radu Costin, Velcea Nicolae, Vrajitoru Sorinel-Marian.

Proiectul a fost depus in 7 decembrie, iar in 11 decembrie a fost inaintat Senatului.