Rusia a lansat duminica o capsula Soyuz cu trei astronauti la bord. Racheta a fost lansata de pe cosmodromul rus Baijonur din Kazahstan si va ajunge la Statia Spatiala Internationala (ISS), intr-o misiune care va dura 4 luni. 

Echipajul de astronauti este alcatuit din japonezul Norishige Kanai, americanul Scott Tingle si comandantul misiunii, rusul Anton Shkaplerov.

Capsula s-a desprins de la sol la ora locala 13:21, potrivit Stirileprotv.ro.

“Racheta Soyuz MS-07 a fost lansata cu succes de pe cosmodromul din Baikonur”, a anuntat Agentia spatiala rusa, Roskosmos, la cateva minute dupa lansare.

Statia Spatiala Internationala se afla la 400 de kilometri deasupra Pamantului. Astronautii vor ajunge la destinatie marti, la ora 09:00 GMT.

Astronautii li se vor alatura celorlalti membri ai echipajului avanpostului orbital: cosmonautul Alexander Misurkin (Roskosmos) si astronautii Mark Vande Hei si Joe Acaba (NASA), care se afla pe orbita din luna septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.