Ministrul de Externe britanic, Boris Johnson, este de parere ca regimul de la Phenian ar putea ataca Londra cu rachete nucleare, in cel mult sase luni. 

Secretarul Afacerilor Externe a mentionat, in cadrul unei sedinte private, ca SUA ar putea retrage trupele din Coreea de Sud, in incercarea de a convinge China sa tempereze tensiunile din zona.

In luna noiembrie, si fostul comandant al Comandamentului Fortelor Comune, ce apartine de Ministerul Apararii, Sir Richard Barrons, a declarat ca regimul de la Phenian poate lovi Marea Britanie, in mai putin de un an si jumatate.

”Urmarim activitatea din Coreea de Nord, care in urmatorul an, an si jumatate, va realiza o racheta balistica nucleara intercontinentala care ar putea lovi Londra”, a declarat acesta in fata parlamentarilor, potrivit Stirileprotv.ro.

Un avertisment similar a fost dat si de Sir Michael Fallon, fostul secretar de stat al Apararii, care, in septembrie, a subliniat pericolul reprezentat de arsenalul nuclear al Coreei de Nord, punctand ca Marea Britanie va deveni tinta unui atac.

Boris Johnson este de parere ca ar trebui sa intervina China si sa aplice presiune diplomatica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.