Deputatii grupului USR au declansat, miercuri, un protest spontan in sala de plen a Camerei Deputatilor fata de continuarea dezbaterilor asupra legilor "Comisiei Iordache".

Acestia afiseaza coli albe pe care scrie "Hotii!".

Deputatul USR, Stelian Ion — membru in comisia speciala pentru legile justitiei — expune motivele protestului de la o portavoce, intrucat microfonul a fost taiat de presedintele de sedinta, Gabriel Vlase.

Disputele au aparut dupa ce, ca urmare a epuizarii timpului de dezbateri asupra articolelor din statutul procurorilor si judecatorilor, s-a trecut la vot, fara sustinerea amendamentelor.

Presedintele USR Dan Barna a spus ca acest lucru este absurd, potrivit Agerpres.

"Am sentimentul ca traim intr-o piesa a absurdului. De la tribuna Parlamentului spunem: nu putem avea dezbateri pe o lege a justitiei acestei tari pentru ca am consumat timpul de dezbateri. Vai, ce ghinion pentru Romania! O sa o adoptam din pix. Va intreb: cum sa nu putem avea dezbateri pe o lege de o importanta nationala. Nu putem fi atat de ridicoli cu totii. E absurd.(...) Trebuie sa sustinem amendamentele. Nu putem avea dezbateri? Suntem absurzi. Hai sa plecam acasa daca suntem atat de idioti", a spus Barna.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.