Vicepremierul Paul Stanescu, ministru al Dezvoltarii Regionale, a declarat sambata, la Bistrita, ca investitiile vor reprezenta 4,2% din PIB, potrivit proiectului de buget pe anul 2018, iar Romania va avea parte de "un boom economic".
"Va dau o veste buna: in bugetul de anul viitor, din ultimele discutii pe care le-am avut, investitiile reprezinta 4,2% din PIB, deci o suma foarte importanta. Anul acestea, trebuie sa recunoastem, a fost putin mai greu, pentru ca, intr-adevar, odata cu Legea salarizarii, s-au marit salariile si este o suma importanta, dar eu am convingerea ca in 2018 Romania va fi intr-un boom economic. Sunt convins de lucrul acesta si toate datele ne confirma acest lucru", a spus Stanescu.

Vicepremierul spera ca si absorbtia fondurilor europene sa creasca anul viitor, scrie Agerpres."La nivel practic, cand vorbim de fondurile publice, stim exact ce avem de facut. Cand vorbim de fondurile europene, sigur ca ne miscam mai greu dupa un an - si trebuie sa spunem clar lucrul acesta - cand am gasit toate autoritatile de management nefunctionale, am reusit foarte repede ca in acest an sa fie toate functionale, deci banii europeni se pot accesa pe toate axele si acesta este un lucru imbucurator si ne face sa credem ca la anul vom accesa fonduri europene intr-o suma cat mai mare", a mai declarat Paul Stanescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.