Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, a adoptat, miercuri, Legea prevenirii, potrivit careia autoritatile cu atributii de control, la constatarea unoe nereguli, vor aplica mai intai avertismente si vor acord o perioada pen tru remedierea problemelor si, doar daca acest lucru nu se intmpla, vor da amenzi.

Proiectul, care a trecut si de Senat, a fost adoptat de plenul Camerei Deputatilor cu 177 de voturi ”pentru” si 26 de voturi ”impotriva”.

Actul normativ initiat de PSD stabileste ca autoritatile si institutiile publice cu atributii de control, constatare si sanctionare a contraventiilor au obligatia de a aplica, in cazul savarsirii anumitor fapte contraventionale, sanctiunea de avertisment impreuna cu stabilirea unui plan de remediere prin care se acorda contravenientului o perioada de timp pentru indeplinirea obligatiilor legale.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a salutat adoptarea proiectului, printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Preventia este normalitatea, nu sanctionarea! Asa cum am promis, de astazi avem Legea prin care organele de control ale statului au obligatia de a preveni mai intai si apoi de a sanctiona”, a scris Dragnea.

Retail jobs

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.