In Romania nu exista un stat paralel a declarat la RFI procurorul general, Augustin Lazar, dupa ce conducerea PSD a adoptat recent o rezolutie oficiala, prin care acuza asa-numitul stat paralel ca incearca sa decapiteze conducerea legitim aleasa a Romaniei.

"Din punctul de vedere al magistraturii, nu exista nici un stat paralel, noi nu vedem nici un stat paralel, dar daca cineva se declara paralel cu ordinea de drept a Romaniei, care este bine apreciata si are un nivel de standarde si principii europene, eu nu pot sa polemizez cu acea persoana", a declarat Lazar, potrivit Hotnews.ro.

"Va pot asigura ca statul roman este unul singur, cu institutii serioase, care-si indeplinesc misiunea si ca nu indrazneste nimeni sa faca un abuz, fara riscul de a fi sanctionat, conform vinovatiei sale. Acum, ca politicienii disputa intre ei si se arata cu degetul unul pe altul care e paralel, asta e o alta problema.

Statul este unul singur, institutiile functioneaza corect intre ele, coopereaza loial unele cu altele, ordinea de drept este una singura a unui stat de drept european si justitia romana este una care functioneaza si este bine cotata la nivel international. Cine se considera paralel cu aceasta ordine de drept nu este in regula", a mai spus procurorul general.

Citeste si:

Catalin Ivan: Statul paralel este insusi Liviu Dragnea, un om putred de bogat

Tariceanu, despre Iohannis: Acel domn care functioneaza la Cotroceni, patronul statului paralel


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.