Guvernul adopta in sedinta de miercuri hotararea de majorare a salariului minim brut la 1.900 de lei, de la 1 ianuarie 2018.

Avem astazi pe ordinea de zi hotararea de guvern pe care am prezentat-o intr-o prima lectura in urma cu o luna de zile, privitoare la cresterea salariului minim brut garantat in plata, fara adaosuri si alte sporuri, la suma de 1.900 de lei, care este corespunzator salariului de 1.550 de lei pe care il avem in programul de guvernare, plus intoarcerea sarcinii fiscale”, a precizat ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, la inceputul sedintei Guvernului.

Actul normativ prevede ca, ”incepand cu data de 1 ianuarie 2018, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, suma stabilita in bani care nu include sporuri si alte adaosuri, se stabileste la 1900 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166,666 ore, in medie, pe luna, in anul 2018, reprezentand 11,40 lei/ora”.

Nivelul de 1.900 de lei al salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată a fost stabilit în urma dezbaterilor cu partenerii sociali, mai informează Guvernul.

Aplicarea acestei măsuri va avea un impact asupra Produsului Intern Brut real de 0,6 puncte procentuale prin stimularea ocupării, creşterea puterii de cumpărare a salariaţilor şi reducerea muncii la negru


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.