Fostul primar liberal al Bacaului, timp de trei mandate, a fost condamnat, vineri, de Curtea de Apel Targu Mures la patru ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi timp de trei ani, pentru luare de mita. Sentinta este definitiva.

Romeo Stavarache a primit patru ani de inchisoare cu executare, iar timp de trei ani, complementar, nu va avea dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice. dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a ocupa o functie de natura celei de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii pentru care a fost condamnat.

Din pedeapsa, fostului primar i se va deduce perioada executata in stare de retinere (o zi), arest preventiv (de la 1 iulie 2014 la 3 septembrie 2014) si arest la domiciliu (de la 4 septembrie 2014 la 3 februarie 2015 si de la 3 martie 2016 la 1 aprilie 2016).

Instanta a decis, totodata, achitarea lui Romeo Stavarache pentru patru infractiuni de luare de mita care ar fi fost comise in legatura cu doi denuntatori si cu omul de afaceri Costel Casuneanu, inculpat in acelasi dosar.

Fostului primar liberal ii va fi, de asemenea, confiscata suma de 153.593,5 lei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.