Preotul Traian Mazare, acuzat ca ar fi bruscat un bebelus in timpul botezului, considera ca nu a gresit cu nimic si ca slujba a respectat canoanele bisericesti. 

Parintele recunoaste ca era nervos, dar nu pe bebelus, ci pe dascal: „Eram suparat pe dascal. I-am reprosat si in cuvinte, nu numai in priviri. I-am spus ca putea sa ma ajute si el”, a declarat preotul, potrivit Digi24.ro.

Patriarhia a oferit, de asemenea, un punct de vedere oficial cu privire la acest caz.

„Preotul iese in evidenta prin gesturi nepotrivite, improprii unui preot care oficiaza Sfanta Taina a Botezului, gesturi lipsite de delicatete, total neadecvate cand este vorba despre un copil atat de mic. (…) Exista grade de sanctionare ale unui cleric, pornindu-se de la mustrare, care nu-i putin lucru, pana la mutarea disciplinara intr-o alta parohie si pana la trimiterea preotului intr-o manastire pentru a se pocai si, evident, caterisirea. Vom urmari cazul cu mare atentie”, a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei.

Politia a demarat o ancheta cu privire la acest caz, iar Arhiepiscopia Dunarii de Jos a cerut scuze oficial parintilor si a mentionat ca va desfasura propria ancheta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.