Soferul camionetei care a ucis opt persoane marti, intrand in multime la New York, a lasat un mesaj manuscris in care a jurat credinta gruparii Statul Islamic, au declarat miercuri surse apropiate dosarului presei americane, scrie AFP.

Anchetatorii au descoperit acest mesaj redactat in araba in apropierea vehiculului barbatului identificat ca fiind Sayfullo Saipov, au declarat, sub protectia anonimatului, doi reprezentanti ai fortelor de ordine pentru The New York Times (NYT).

Alte doua surse au declarat, insa, pentru ziarul newyorkez, ca nimic nu permite, in acest stadiu, sa se stabileasca o legatura directa intre atacator si organizatia jihadista, evicand mai degraba o ”inspiratie” de catre grupare.

Un steag al Statului Islamic ar fi fost gasit in camioneta soferului uzbek in varsta de 29 de ani, care a ranit, de asemenea, alte 11 persoane, au declarat surse aninime pentru The New York Post (NYP).

Cotidianul scrie ca mesajul a fost gasit in vehicul.

Potrivit mai multor publicatii, presupusul ucigas, care a fost arestat de Politia din New York (NYPD), a strigat ”Allah akbar” (”Allah e mare”) in timp ce iesea din masina.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.