Circulatia rutiera a fost oprita, duminica dupa-amiaza, pe doua drumuri nationale din judetul Harghita, unde din cauza vantului puternic au cazut copaci pe sosea, in timp ce pe DN 18 se circula in conditii de iarna, iar drumul judetean Cavnic-Budesti din judetul Maramures este blocat tot din cauza unor copaci cazuti pe partea carosabila. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) spune ca este pregatit sa intervina, la nivel national, cu peste 20.000 de politisti, pompieri si jandarmi, cu aproximativ 9.000 de utilaje, in contextul avertizarilor meteorologice de vant puternic, ploi si ninsori si viscol la munte.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Harghita a anuntat ca incepand cu ora 13.30 DN 13B, intre Praid si Joseni, in zona Pasului Bucin, a fost inchis din cauza vantului puternic, iar doua echipaje de la detasamentele de pompieri Gheorgheni si Odorheiu Secuiesc intervin pentru degajarea copacilor cazuti pe sosea. De asemenea, este blocat, din jurul orei 11.00, si DN 12C, intre Lacul Rosu si Gheorghieni, unde de asemenea se intervine pentru ridicarea unor copaci cazuti pe sosea.

In urma incidentelor nu s-au inregistrat victime, anunta News.ro.

De asemenea, potrivit MAI, drumul judetean 186 Cavnic-Budesti din judetul Maramures este blocat din cauza unor copaci cazuti pe partea carosabila, actionandu-se in aceste momente pentru deblocarea circulatiei rutiere pe aceasta artera. Pe DN 18 se circula in conditii de iarna si se actioneaza cu utilaje de la Drumurile Nationale si cu echipaje de la politia rutiera pentru verificarea echiparii corespunzatoare a vehiculelor pentru circulatia in conditii de iarna.

Ministerul de Interne spune ca este pregatit sa intervina, la nivel national, cu peste 20.000 de angajati aflati in serviciu – politisti, pompieri si jandarmi - cu aproximativ 9000 de mijloace tehnice de interventie, iar fortele aflate in teren pot fi suplimentate, in functie de situatie, cu peste 15.000 de angajati si aproximativ 2.000 de mijloace tehnice de interventie.

MAI le recomanda soferilor sa nu plece la drum in zonele montane fara anvelope de iarna si sa respecte indicatiile Politiei Rutiere si avertizeaza ca pe masura ce anumite segmente de drum vor reprezenta risc pentru circulatia rutiera, acestea vor fi inchise si se vor anunta rute alternative.

Avertizarile meteorologice de vreme severa au intrat in vigoare duminica dimineata, la ora 10.00, si vor fi valabile pana luni la ora 23.00, interval in care va fi vant puternic, iar vremea se va raci in toata tara, in timp ce in vestul, centrul si nordul tarii vor fi ploi pe arii extinse. De asemenea, va ninge in toate zonele montane si va fi viscol.

Citeste si:
Intedicție de a mai vizita Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș pentru...
Intedicție de a mai vizita...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.