Furnizori de piese auto, producatori de mobilier, retaileri de instrumente muzicale si o casa de moda din Milano – acestea sunt doar cateva dintre afacerile care si-au stabilit sediile in parcurile P3 din diverse parti ale Europei. Reteaua de parcuri logistice ale companiei cuprind 182 de proprietati individuale in noua tari europene. Numai anul trecut, P3 a construit 15 noi depozite, crescand spatiul de inchiriat din portofoliul sau la 3.9 milioane m2. In Plus, P3 are 1,8 milioane m2 de terenuri care permit dezvoltarea de noi spatii pentru clientii existenti si potentiali.

P3 are un numar total de 330 de clienti care opereaza din parcurile sale. "Cautam mereu sa dezvoltam parteneriate pe termen lung cu chiriasii din depozitele noastre, lucru care are multe beneficii financiare pentru clientii nostri. De asemenea, ei apreciaza flexibilitatea P3, ceea ce inseamna ca noi putem modifica un depozit existent pentru a satisfice nevoile clientilor actuali sau sa construim un nou depozit daca acest lucru este mai potrivit”, explica CEO-ul P3, Ian Worboys. Ca rezultat, clientii sunt multumiti sa ramana si sa creasca intr-un parc P3, marturie fiind faptul ca 75% dintre ei au reinnoit contractele de leasing si 87% dintre proiectele noi Build-to-Suit ale P3 sunt dezvoltate pentru clientii existenti.

"Aproximativ 28% dintre clientii nostri sunt retaileri si/sau comercianti din domeniul e-commerce, dar portofoliul nostru de chiriasi continua sa includa si companii traditionale de logistica si firme de productie. Deoarece construim depozite flexibile, parcurile noastre furnizeaza spatiu potrivit pentru facilitati de depozitare, ateliere de asamblare, showroom-uri si magazine de distributie de tip e-shop", spune Worboys descriind structura clientilor din parcurile P3.

Achizitia din Spania a crescut portofoliul P3 cu peste 300.000 m2

Pana in acest moment, cea mai mare achizitia a P3 din acest an (2017) a fost in Spania. In valoare de 243,35 milioane de Euro, contractul a constat in achizitia a 11 depozite de logistica si distributie – localizate in Madrid, Zaragoza, Toledo, Guadalajara, Valencia si Biscay in nordul Spaniei – de la Gore Spain Holdings SOCIMI I, S.A.U. Achizitia a crescut portofoliul P3 cu 322.500 m².

P3 poate adapta depozitele sale pentru a satisface nevoile unui magazin de animale de companie, unui producator de mobila sau unei case de moda

Clientii cauta parcurile logistice P3 pentru locatia lor strategica

De exemplu, parcul P3 Žilina este ideal pentru operatiuni logistice legate de industriile auto si de inginerie mecanica, datorita proximitatii fata de zona industriala ocupata de producatorii de masini Kia, Hyundai si Volvo Trucks. In mod similar, brandul iconic de moda Moncler a ales parcul P3 Castell San Giovanni pentru ca este in apropiere de capitala mondiala a modei, Milano.Potrivit unui comunicat remis 9am, in parcul P3 Poznaň din Polonia, clientul Zaparoh continua traditia locala de fabricare a mobilei, producand 100 de fotolii si canapele in fiecare zi pentru a le vinde online pe website-ul sofa.com. Consumatorii care cumpara de pe magazinul online beneficiaza de preturi foarte mici si produsele sunt livrate direct din depozitul P3.

Citeste si:
Grindeanu: Proiecte de mică amploare, precum centuri ocolitoare,...
Grindeanu: Proiecte de mică...

Si parcul P3 Riversaltes, localizat pe drumul catre plajele din sudul Frantei, dispune de un depozit folosit pentru a stoca echipamente de camping si accesorii pentru rulote.

P3 raspunde in mod flexibil pe masura ce operatiunile clientilor sai continua sa se schimbe. De exemplu, un depozit de 65.000 m2 din parcul P3 Bedburg din Germania este in acest moment demolat si va fi ulterior reconstruit folosit materiale si tehnologii noi – totul in timp ce clientul NEX Logistics, care foloseste acest depozit pentru a distribui imprimantele EPSON, continua sa opereze.

P3 adapteaza depozitele sale pentru a satisface nevoile companiilor din domenii diferite. Parcul P3 Wadingsween din Olanda, de exemplu, are un depozit racit cu o capacitate de 6.000 de paleti, care le permite celor de la Univeg Corporation sa stocheze flori si fructe proaspete. Pe de alta parte, un depozit din parcul P3 Prague Horní Počernice a fost transformat intr-un paradis al animalelor de companie, in care Pet Center are cel mai mare magazin de animale din Republica Ceha, inclusiv un hotel pentru caini si un centru de antrenament.

Citeste si:
Citroën continua expansiunea in Romania cu o crestere de 31% a vanzar
Citroën continua expansiunea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.