Elevii romani au obtinut patru premii individuale, respectiv o medalie de aur si trei de bronz, si o mentiune in proba pe echipe, la cea de-a cincea participare consecutiva a Romaniei la Olimpiada Internationala de Lingvistica, desfasurata in Irlanda (Dublin), la care au fost prezenti 180 de concurenti din 29 de tari, anunta Ministerul Educatiei Nationale.

Distins la editia anterioara cu o medalie de bronz, Theodor Cucu (Colegiul National „Mihai Viteazul” din Ploiesti) a reusit sa obtina de aceasta data medalia de aur.

Elevii Matei Costin Banu (Colegiul National „Mihai Viteazul” din Ploiesti), Stefan Razvan Balauca(Colegiul National „Mihai Eminescu” din Botosani) si Emilian Toma (Colegiul National „Sf. Sava” din Bucuresti) au fost medaliati cu bronz, informeaza Ministerul Educatiei.

Elevii romani au fost pregatiti si insotiti de catre Roxana Magdalena Dinca si Valentina Cojocaru, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti.

Olimpiada Internationala de Lingvistica, una dintre cele douasprezece competitii internationale de stiinte, este un concurs structurat pe doua niveluri: o proba individuala cu durata a sase ore si o proba pe echipe (trei ore).

Citeste si:
Cîțu: România va evita recesiunea, iar economia își va reveni
Florin Cîțu: România va evita...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Subiectele solicita operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logica gramaticala si logica matematica in procesul de intelegere a unor texte in limbi necunoscute, pornind de la premisa ca lingvistica ordoneaza gandirea si regleaza procesul de comunicare explicita prin constructia de structuri care favorizeaza invatarea cu usurinta a oricarei limbi.

La editia din 2017, desfasurata in perioada 30 iulie - 5 august, in Irlanda (Dublin), au fost prezenti 180 de concurenti din 29 de tari din toata lumea.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.