Ionel Sorinel Vasilca, adjunct din 2005 al directorului STS, a fost numit sef al Serviciului, prin decizia CSAT, la propunerea presedintelui Klaus Iohannis.

In ceea ce priveste Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Presedintele Romaniei a propus Consiliului si acesta a aprobat eliberarea din functie a domnului general Marcel Opris, directorul Serviciului, si a domnului general-maior Ioan Balaure, adjunctul directorului. De asemenea, la propunerea Presedintelui Klaus Iohannis, CSAT a aprobat numirea domnului general-maior ing. Ionel-Sorinel Vasilca in functia de director”, se arata in comunicatul de presa de la finalul sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Conform sursei citate, Vasilca a absolvit cursurile liceului militar, apoi ale Academiei Tehnice Militare si si-a desfasurat intreaga activitate de ofiter inginer in cadrul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, parcurgand toate etapele evolutiei profesionale si militare. Pana in prezent, a ocupat functia de adjunct tehnic al directorului Serviciului de Telecomunicatii Speciale, din decembrie 2005.

El are varsta de 51 de ani.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, in 26 iulie, decretul de trecere in rezerva a sefului STS, generalul Marcel Opris. Presedintele Iohannis a semnat si decretul de trecere in rezerva a unuia dintre cei doi directori adjuncti ai STS, generalul maior Ioan Balaure. Marcel Opris era directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale de 12 ani.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.