Agentiile de turism Globe 365 si Free Spirit, lanseaza proiectul ”Transilvania Train”, un concept de calatorie cu trenul unic in Romania prin intermediul caruia cei interesati decalatorii si experiente traditionale vor avea ocazia sa exploreze cele mai frumoase zone ale Transilvaniei si sa descopere cultura si traditiile din aceasta regiune.

Proiectul se va desfasura in perioada 31 august -3 septembrie 2017, iar trenul va pleca de la Brasov, pe un traseu ce include orase precum Sighisoara, Medias, Alba- Iulia, Sebes, Sibiu si Fagaras.

Timp de patru zile, aproximativ o suta cinzeci de participanti vor strabate regiuni cu incarcatura culturala si istorica in Transilvania, bucurandu-se de un program flexibil si personalizat. Astfel, acestia vor avea posibilitatea sa participe la activitati recreative si culturale precum work-shop-uri de tiglarie si dulgherie traditionala, arhitectura saseasca, vor vizita biserici si cetati medievale fortificate si se vor bucura de degustari de vin, pranzuri campenesti si cine traditionale in aer liber.

Nu vor lipsi nici evenimente exclusiviste si rare, cum ar fi concertul Filarmonicii din Sibiu in Piata Mica din Sibiu si concertul de orga la Biserica din Sebes. Programul va include si o excursie in zona Haferland sau ”Tara Ovazului”, o regiune ce cuprinde satele Viscri, Saschiz, Crit, Cloasterf si Mesendorf.

Prima editie a programului turistic ”Transilvania Train” este organizata prin parteneriatul cu CFR Calatori, iar trenul ce va fi constant la dispozitia grupului cuprinde trei vagoane de tip bar-bistro. O echipa formata din ghizi locali, insotitori de tren si fotografi, chiar si somelieri va asista in permanenta participantii.

Pana in momentul de fata un astfel de proiect era imposibil de realizat din cauza lipsei infrastructurii corespunzatoare, insa, prin parteneriatul cu CFR am reusit sa punem lucrurile in miscare. Avand in vedere ca in Romania nu exista, la acest moment, niciun concept asemanator cu Transilvania Train, l-am dezvoltat dorindu-mi ca, prin aceasta calatorie, sa le ofer participantilor o experienta unica, o incursiune in cultura transilvaneana de care sa-si aduca aminte cu placere”, a declarat unul dintre cei trei fondatori ai proiectului Transilvania Train, Cristi Pitulice, reprezentantul agentiei Globe 365.

Citeste si:
Ministrul Sănătății: Cei din generația mea mergeau la mare cu...
Ministrul Sănătății: Cei din...

Am urmarit ca prin acest proiect turistic sa le oferim participantilor mai mult decat o simpla calatorie cu trenul si in acelasi timp, mai mult decat un nou program turistic. Astfel, cu acest prilej, pasionatii de calatorii si experiente unice vor putea cunoaste si chiar deprinde, in adevaratul sensul al cuvantului, traditiile acestor zone idilice si vor putea invata, de exemplu, reteta ce sta la baza dulcetii de rubarba sau cum se mestesugaresc frumoasele tigle sasesti”, a declarat Oana Pricop, reprezentantul agentiei Free Spirit.

Pretul excursiei variaza, putandu-se opta pentru pachetul Confort, la un pret de 650 euro sau pentru cel Premium, la 780 de euro. Pachetele includ: transport cu trenul si autocar, respectiv microbuz pe tot parcursul celor 4 zile; 3 nopti de cazare cu mic dejun inclus in hoteluri de 3 stele (Confort) sau de 4 stele (Premium); pranz si cina conform programului, 2 workshop-uri la alegere in Ziua 2 si workshop-ul gastronomic in Ziua 3, intrarile la obiectivele turistice, bauturile si gustarile din tren, precum si toate activitatile din tren sau din orasele de debarcare. Detaliile programului pot fi aflate si online, pe www.transilvania-train.com.

Citeste si:
Minorii cu vârsta de peste 16 ani pot călători în afara țării fără...
Minorii cu vârsta de peste 16...


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.