Consilierul premierului, Eugen Teodorovici, considera ca in cafenele sau in cluburi de noapte, patronul ar trebui sa poata decide singur daca permite fumatul, precizand ca o modificare in acest sens poate fi facuta de Parlament, la Guvern nefiind luat in calcul un astfel de demers.

Nu cred ca la nivel de Guvern se va propune o astfel de modificare, tot la parlament o discutie cu cei interesati. Sunt cativa colegi parlamentari din mai multe partide care au aceeasi abordare, se poate gasi o formula de mijloc", a explicat Teodorovici la Digi 24, potrivit News.ro.

El a apreciat ca in cluburi sau cafenele, unde nu sunt copii, fumatul ar putea fi permis.

"Putem spune: unde e doar cafenea, nu se duc copii, sau cluburi de noapte, unde se poate decide sa fumeze, atunci patronul va decide singur daca va fi si un spatiu pentru nefumatori. Dar nu interzici, omul ala unde fumeaza", a declarat el.

Fumatul a fost interzis prin lege in spatii publice inchise, din 17 martie 2016. Legea actuala prevede o amenda de la 100 de lei la 500 de lei pentru persoanele care fumeaza in spatiile in care fumatul este interzis.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.