Business 3 Iulie 2017 17:20
British American Tobacco (BAT), cel mai mare producator de tigarete din Romania, anunta ca in 2017 valoarea investitiilor facute in fabrica de la Ploiesti a grupului va fi tripla fata de estimarile anuntate la finalul anului trecut. Astfel, compania va investi circa 60 de milioane de euro in ridicarea unei noi hale de productie si in retehnologizarea fabricii. In noiembrie 2016 conducerea companiei British American Tobacco anuntase ca va investi circa 21 de milioane de euro anual in dezvoltarea fabricii de la Ploiesti, pentru o perioada de 5 ani.

Cresterea investitiilor se datoreaza extinderii capacitatii de productie pe fondul a trei factori importanti: inchiderea treptata a fabricii din Germania, preluarea Bulgartabac din Bulgaria, cu o parte a volumelor urmand sa fie mutate la Ploiesti, si optimizarea volumelor fabricilor BAT din Europa de Vest, regiune din care face parte si fabrica din Romania.

Ca urmare a dezvoltarii unitatii de productie de la Ploiesti, pana la finalul anului vor fi create 120 de noi locuri de munca, din care 90 au fost deja ocupate. Noile pozitii acopera toate zonele de competente si indeosebi profilurile tehnice - operatori, tehnicieni, electricieni – si logistice. In prezent, in unitatea de productie de la Ploiesti lucreaza circa 700 de angajati si 150 de contractori.

”Valorea investitiilor pe care urmeaza sa le realizam in unitatea de productie de la Ploiesti in 2017 s-a triplat fata de estimarile noastre initiale”, a afirmat Gemma Webb, CEO al British American Tobacco Romania. ”In acest an, investitia noastra totala va fi de peste 60 de milioane de euro, bani folositi pentru achizitionarea de noi echipamente si pentru ridicarea unei noi hale de productie cu o suprafata totala de peste 4000 metri patrati”, a mai precizat aceasta.

Potrivit unui comunicat remis 9am, investitiile se vor reflecta si in volumele produse, acestea urmand sa creasca cu aproximativ 30%. Totodata, numarul tarilor catre care pleaca produsele fabricii British American Tobacco de la Ploiesti va creste de la 35 la 40 de tari.

„Vrem sa continuam sa investim in Romania si speram ca Guvernul roman va asigura predictibilitatea legislativa si fiscala si stabilitatea politica necesare. Subliniem din nou ca una dintre preconditiile cresterii economice sustenabile este dialogul continuu dintre autoritati si mediul de afaceri”, a declarat Gemma Webb.

Fabrica British American Tobacco de la Ploiesti este, in momentul de fata, a doua cea mai importanta fabrica a grupului din Europa, si una dintre cele mai tehnologizate si mai bine dezvoltate unitati de productie la nivel global. Cu noile volume, fabrica British American Tobacco de la Ploiesti va deveni una dintre primele cinci cele mai importante unitati de productie BAT din lume.

Citeste si:
„Se caută angajați, ofer recompensă”. Lucrătorii unei fabrici din...
„Se caută angajați, ofer...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.