Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, la Palatul Victoria, in debutul primei reuniuni a Comitetului interministerial pentru trecerea la moneda euro, la care participa si guvernatorul BNR Mugur Isarescu, ca aceasta convergenta monetara se poate face ”numai dupa ce si veniturile cetatenilor romani vor fi comparabile cu cele din alte state membre ale UE”.

”Stim cu totii, la nivelul Uniunii Europene exista tot felul de dezbateri privind viitorul constructiei europene. Noi credem ca aceste dezbateri trebuie privite ca o oportunitate, nu ca un obstacol si iata ca de la discutia cu o Europa cu mai multe viteze, acum, dupa reuniunea de la Roma, s-a ajuns la o discutie despre o Europa cu mai multe ritmuri, dar aceste ritmuri nu trebuie sa ne diferentieze, ci tocmai sa arate ca noi, cu totii, mergem in aceeasi directie. Cred ca intalnirea noastra de azi are si acest scop”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Seful Executivului a subliniat ca Romania trebuie sa demonstreze ca este hotarata sa sustina in continuare politicile de coeziune in interiorul Uniunii Europene si sa arate ca avem acelasi scop, respectiv o Uniune mai puternica, o Uniune in care statele membre au aceeasi tinta.

Grindeanu a precizat ca Romania trebuie sa se asigure ca aceasta convergenta monetara se face in paralel cu convergenta veniturilor romanilor, aratand ca trecerea la moneda unica se poate face numai dupa ce si veniturile cetatenilor romani vor fi comparabile cu cele din alte state ale blocului comunitar, scrie News.ro.

”Noi credem ca sarcina noastra este una dubla, aceea de a vedea cum putem face ca aceasta trecere la moneda Euro sa fie cat mai lina pentru cetateni. Aici trebuie sa invatam din practica tarilor care au trecut deja la Euro, pornind dintr-o pozitie similara cu a tarii noastre. Sigur, noi vorbim de o schimbare majora care, in mod natural, intampina o rezistenta, o reticenta la schimbare, dar tocmai de aceea suntem astazi si vom fi si in viitor pe aici pentru a se pregati acest proces cat mai riguros. Cealalta dimensiune a sarcinii noastre este sa ne asiguram ca aceasta convergenta monetara se face in paralel cu convergenta veniturilor. Trecerea la euro se poate face numai dupa ce, credem noi, si veniturile cetatenilor romani vor fi comparabile cu cele din alte state membre ale UE”, a explicat Grindeanu.

Citeste si:
Top 3 joburi part-time din care poți obține venituri peste medie
Top 3 joburi part-time din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.