Amber anunta numirea lui Mihai Pohontu, veteran al industriei de gaming, in calitate de Chief Executive Officer (CEO) al companiei.

In trecut, Mihai Pohontu a ocupat pozitia de vicepresedinte pentru platforme emergente in cadrul Samsung Electronics, unde a creat un ecosistem puternic dedicat dezvoltatorilor pentru gama de produse a companiei. Inainte de Samsung, Mihai Pohontu a condus departamentul Product Operations din cadrul Disney Interactive si a ocupat pozitia de vicepresedinte si General Manager of Central Development Services al Electronic Arts. In Romania, a fondat si condus biroul local al Electronic Arts.

“Amber este o agentie de servicii creative, gradual diversificata printr-un set complet de discipline esentiale pentru dezvoltarea de jocuri: programare, arta, design, productie, asigurarea calitatii si managementul de comunitate”, a precizat Mihai Pohontu, CEO al Amber. “Cu experienta rezultata din livrarea proiectelor dezvoltate in ultimii patru ani, Amber va continua sa ofere servicii premium industriilor creative. Sunt onorat sa lucrez cu colegi atat de talentati si sa conduc strategia companiei in urmatoarea sa etapa de dezvoltare”.

Potrivit unui comunicat remis 9am, Amber a raportat pentru anul 2016 o cifra de afaceri de 6,5 milioane euro, un varf atins de compania romaneasca. Cifra reprezinta o crestere de 62,5% fata de cea raportata in 2015. Cresterea se datoreaza proiectelor complexe pe care studioul le-a dezvoltat pe cele mai mari platforme de gaming precum PC, iOS, Google Play, Amazon, Windows Phone 8, Windows 8/8.1/10, Apple TV, Apple Watch, Samsung & LG Smart TV si pe platforme de dezvoltare de jocuri precum Unity, Unreal, Cocos2D, Marmalade, FMOD.

De asemenea, numarul angajatilor a crescut cu 67% procente, de la 168 in 2016 la 280, in prezent. In acest moment, Amber cauta specialisti pentru urmatoarele pozitii: Project Manager, Project Coordinator, Test Lead si Functional Lead pentru departamentul de testare, Production Manager, Project Manager si Game Developer pentru divizia de Creative Services.

Dragos Hancu, fondator si General Manager al Amber, a precizat: “Cresterea pe care Amber a avut-o in 2016 a consolidat statutul sau ca cel mai important studio independent romanesc iar acest lucru ne impulsioneaza sa devenim si mai buni. Astfel, numirea lui Mihai Pohontu ca CEO va fi, cu siguranta, un pas major inainte pentru Amber, urmand ca in viitorul apropiat sa accesam noi piete si sa oferim noi solutii de dezvoltare partenerilor nostri.”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.