In 2008, msg a demarat activitatea in Romania cu o echipa de 8 angajati. Acum, in birourile din Cluj Napoca, Tg Mures si Timisoara sunt peste 400 de oameni. An de an, numarul de angajati si cifra de afaceri a companiei au crescut constant. Anul trecut, recomandarile venite din partea angajatilor au adus o contributie semnificativa la consolidarea echipei.

Aceasta strategie de dezvoltare a echipei nu a fost una planificata, ea s-a petrecut natural si spontan. Multi dintre membrii echipei msg au intermediat primul contact dintre potentialii candidati si echipa de recrutare. Mai departe integrarea in companie s-a petrecut firesc datorita motivatiei tuturor celor implicati. Angajarea pe baza recomandarilor interne s-a dovedit un proces eficient, placut si cu rezultate bune pentru intreaga echipa.

Anul trecut am angajat 137 de colegi. Peste 35% dintre angajari au fost consecinta unei recomandari personale. Recomandarile colegilor nostri ne bucura, deoarece acestea sunt o alta forma de a spune ca le place sa lucreze la noi", a declarat Radu Jinga, Manager General msg systems Romania.

"Anul acesta vom extinde aceasta formula de recrutare, pentru ca este foarte personala si neintruziva, cu rezultate excelente pe termen lung. Suntem bucurosi ca membrii echipei noastre au inteles cat sunt de importante initiativa si parerile lor. Nu pot decat sa le multumesc pentru implicare, mai ales ca recomandarile vin organic, la initiativa lor, si nu ca raspuns al unor impulsuri procedurale”, a completat Radu Jinga.

In timp, angajarile prin intermediul recomandarilor interne au un efect pozitiv si asupra stabilitatii echipei. In cazul msg Romania, acest efect este confirmat si de faptul ca peste 25% dintre angajati lucreaza in companie de mai bine de 5 ani, ceea ce pentru dinamica mediului IT este remarcabil.

Practica recomandarilor interne ofera mai multe beneficii. Pe de o parte, toti colegii au ocazia sa se implice in extinderea organizatiei. Pe de alta parte, candidatii au acces si la experientele personale impartasite de angajati, pe langa descrirea standarda a job-ului. In plus, este promovat specificul firmei prin discutii despre oportunitatile de cariera in msg, despre evenimentele organizate si atmosfera din cadrul echipei.

Despre msg systems Romania:

Compania IT msg systems Romania, parte a concernului german msg systems AG, infiintata la Cluj-Napoca, in octombrie 2008, numara in 2017 peste 400 de angajati, cu o medie de varsta de 27 ani. In birourile din Cluj, Targu Mures si Timisoara, msg dezvolta proiecte pentru piata germana si pentru clienti din intreaga lume, in mai multe domenii de business. Printre serviciile oferite se numara: dezvoltare software si consultanta utilizand tehnologii Java, SAP, .NET, aplicatii mobile, testare software, administrare de sistem, suport tehnic si operatiuni financiare.

Citeste si:
4 motive pentru care angajații încep să se întoarcă în spațiile de...
4 motive pentru care...

La nivel global, msg systems are peste 6000 de angajati in peste 25 de tari si o cifra de afaceri de 812 milioane Euro. Printre cei mai importanti clienti ai companiei se afla Audi, BMW, Daimler, VW, Deutsche Bank, Commerzbank, Finanz Informatik, Daimler Chrysler Bank, Deutsche Post, ADAC, Munich RE, Vienna Insurance Group, Allianz, Achmea si ING.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.