Comisarul european pentru Afaceri economice si Financiare, Pierre Moscovici, a afirmat la Bruxelles, ca previziunile de iarna ale Comisiei Europene arata faptul ca Romania va rata tinta de deficit bugetar, informeaza bursa.ro.

"Va informez ca am trimis o scrisoare autoritatilor romane pentru a sublinia riscul de depasire a pragului de deficit in acest an si anul viitor. Previziunile noastre de iarna prognozeaza ca deficitul bugetar al Romaniei va fi anul acesta de 3,6% din PIB, daca nu exista modificari ale politicilor (n.r. - economice) si 3,9% din PIB in 2018.

Aceste evolutii sunt generate de o serie de reduceri de taxe combinate cu majorarile de salarii si pensii. Am indemnat autoritatile sa anunte in mod credibil si in timp util, inainte de estimarea noastra de primavara, masurile necesare pentru a asigura incadrarea in pactul (n.r. - bugetar)", a spus Moscovici citat de digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.