Administratia Nationala de Meteorologie a emis, marti dimineata, noi atentionari cod galben de viscol, pentru Buzau, Prahova, Arges si Dambovita, numarul total al judetelor vizate de avertizari ale ANM ajungand la doisprezece.

UPDATE 8:40. Administratia Nationala de Meteorologie a emis, marti dimineata, noi atentionari cod galben de viscol, pentru judetele Cluj, Bistrita-Nasaud si Maramures, numarul total al judetelor vizate de avertizari ale ANM ajungand la paisprezece.

Judetele Cluj, Bistrita-Nasaud si Maramures sunt sub atentionare cod galben de viscol pana la ora 14:00.

Potrivit ANM, la altitudini de peste 1.400 de metri vantul va avea intensificari care vor depasi, la rafala, 70-80 de kilometri pe ora si izolat 100 de kilometri pe ora, fiind si ninsori viscolite ce determina reducerea vizibilitatii.


Judetele Buzau, Prahova, Arges si Dambovita sunt sub cod galben de viscol pana la ora 13.00.

Potrivit meteorologilor, la altitudini de peste 1.500 de metri, rafalele de vant vor depasi 90 de kilometri pe ora, spulberand zapada.

Tot pana la ora 13.00 sunt sub o atentionare asemanatoare si judetele Neamt si Suceava, unde la altitudini de peste 1.700 de metri, intensificarile vantului vor atinge si depasi la rafala 90 de kilometri pe ora, spulberand zapada.

Totodata, judetul Bistrita-Nasaud este sub cod galben de polei pana la ora 10.00, in timp ce atentionarea de ceata emisa pentru judetul Vaslui este in vigoare pana la ora 9.00.

Tot pana la ora 9.00 sunt sub cod galben de ceata si judetele Vrancea, Iasi, Botosani si Galati.

Potrivit ANM, in zonele in care este ceata vizibilitatea scade local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri, pe alocuri fiind conditii de polei.

La ora transmiterii acestei stiri, pe DN2 Ramnicu Sarat –Adjud si pe DN23B Ramnicu Sarat – Ciorasti, in judetul Vrancea, pe anumite portiuni vizibilitatea este sub 50 de metri, anunta centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane.

Marti dimineata a intrat in vigoare si o informare meteorologica de ninsori, ploi si vant, in intreaga tara, valabila pana miercuri, la ora 10.00, relateaza News.ro.

Citeste si:
ANM: Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de vreme severă....
ANM: Trei județe, sub...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.