Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca Avocatul Poporului i-a promis ca va analiza cu celeritate OUG privind modifcarea codurilor penale si si-a exprimat speranta ca maine sau poimaine acesta va lua decizia corecta in privinta sesizarii CCR. Iohannis a sustinut ca exista precedent si ca OUG poate fi atacata la Curte de Avocatul Poporului chiar daca prevederile acesteia nu au intrat in vigoare. Presedintele a mai spus ca, dincolo de argumentele juridice, Avocatul Poporului trebuie sa se uite si in jur, la faptul ca Romania este revoltata.
"Avocatul Poporului a promis ca va analiza cu celeritate situatia. Speranta mea este ca va lua decizia corecta si va sesiza Curtea Constitutionala. Va trebui sa se uite putin in jur si sa vada ca lumea este revoltata. Sunt mii si mii de oameni", a spus Klaus Iohannis, dupa discutia avuta cu Victor Ciorbea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.