Compania britanica a atras la inceputul anului o finantare de 8 milioane de dolari, pe care o va directiona, in mare parte, spre minele pe care le administreaza in Romania.

Vast Resources, compania miniera listata la bursa din Londra, incepe anul 2017 cu un obiectiv clar: dezvoltarea proiectelor miniere pe care le detine si administreaza in Romania, in judetele Suceava si Bihor.

In acest context, Vast Resources a obtinut 4 milioane de dolari din vanzarea a 49.9% din actiunile pe care le detine la minele din Zimbabwe si a semnat pentru un imprumut de alte 4 milioane de dolari. Majoritatea acestor bani planuieste sa ii investeasca in tara noastra.

Potrivit unui comunicat remis 9am, decizia de finantare si dezvoltare a proiectelor din Romania este ca urmare a rezultatelor bune pe care compania le-a inregistrat in ultimii doi ani in tara noastra. Vast Resources va continua sa detina controlul operational asupra minelor din Zimbabwe, dar planuieste ca in acest an sa-si concentreze eforturile si investitiile asupra proiectelor cu potential ridicat: minele polimetalice romanesti.

„Am fost mereu de parere ca Romania este o tara cu un potential enorm in multe industrii, printre care si cea miniera. In momentul de fata este o prioritate pentru Vast Resources sa investeasca in mina din judetul Suceava, pe care ne dorim sa o extindem, sa o mdernizam si sa o transformam intr-una dintre cele mai mari mine de cupru din Europa,” a declarat Andrew Prelea, Presedinte si director executiv al Vast Resources Romania.

Asadar, Vast Resources planuieste sa creasca investitiile din Romania, pentru a asigura accelerarea dezvoltarii activelor detinute in tara noastra. Pe langa extinderea minei din Manaila, compania planuieste sa continue procesul de ecologizare a iazurilor de decantare din zona Faneata si sa demareze lucrarile la mina din Baita Plai. In plus, ambele mine vor trece printr-un proces de modernizare, pentru siguranta personalului, cat si calitatea inalta a minereului procesat. Acestea reprezinta doua dintre principalele puncte de interes ale companiei.

Citeste si:
Unde se duc banii Oanei Roman. Vedeta a recunoscut pe ce își...
Unde se duc banii Oanei...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.