Creatorul Big Mac, unul dintre hamburgerii care reprezinta reteaua de restaurante fast-food McDonald's cu sediul in Statele Unite, a decedat la varsta de 98 de ani, a anuntat compania miercuri pe Twitter, relateaza DPA.

"Astazi (miercuri), marcam 98 de ani de ani plini de inspiratie ai inventatorului Big Mac Michael 'Jim' Delligatti. Jim, iti multumim si te vom tine minte pentru intotdeauna", scrie McDonald's in acest tweet.

Delligatti, care a murit luni noaptea, la locuinta sa, langa Pittsburgh, in Pennsylvania, este cel care a inventat Big Mac in timp ce-si opera propria franchisa, in regiunea Pittsburgh, in 1965, potrivit The Wall Street Journal (WSJ).

Preparatul, ale carui ingrediente au devenit partea a unui "jingle" publicitar - doua placinte de vita, sos special, salata, branza, muraturi, ceapa, intr-o chifla cu susan - a fost adoptat de McDonald's la scara nationala in 1968, dupa o rezistenta initiala.

"N-as fi visat vreodata ca creatia mea avea sa devina o bucata din americana (colectie de materiale documentare despre America)", a declarat Delligatti la un moment dat conform News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.