Doi dintre membrii consiliului de administratie al producatorului de gaze Romgaz, au fost revocati din functie, miercuri.

Directorul general al Romgaz, Virgil Metea si Ecaterina Popescu au fost revocati din functie, miercuri, ca urmare a alegerii membrilor board-ului prin aplicarea procedurii votului cumulativ, scrie News.ro.

Acestia au fost inlocuiti cu Florin Razvan Stoicescu, partener la Musat si Asociatii, si de Florin Danut Buzatu, economist, fost director general la SAI Muntenia Invest, la propunerea Ministerului Energiei.

Profitul net al Romgaz a scazut cu aproape 27% in primele noua luni ale acestui an, pana la 713,7 milioane lei, in timp ce cifra de afaceri a scazut cu 18%, la 2,4 miliarde lei, activitatea producatorului fiind afectata de scaderea consumului de gaze.

Productia de gaze a companiei a scazut cu 27%, la 3,03 miliarde metri cubi, fata de 4,13 miliarde metri cubi in primele noua luni ale anului trecut.

La 30 septembrie 2016, Romgaz avea 6.250 de angajati, mai putini cu 1,6% fata de perioada similara a anului trecut.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.