Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, miercuri, un curs de referinta de 4,5100 lei, in crestere usoara fata de cotatia precedenta, pe fondul deprecierii generale a activelor dupa victoria lui Donald Trump la alegerile prezidentiale din SUA.

Marti, BNR a afisat un curs de referinta de 4,5072 lei/euro, scrie News.ro.

Victoria lui Donald Trump la alegerile din Statele Unite a lovit pietele de pe intreaga planeta, iar dolarul si unele active considerate riscante au avut cel mai mult de suferit. Totusi, leul a aratat rezistenta la depreciere comparativ cu alte monede din regiune.

"Reactia EUR/RON pe termen scurt depinde de evolutiile globale, dar moneda romaneasca este, din prisma istorica, mai putin volatila decat cele din regiune (care deja s-au depreciat mai mult in aceasta dimineata). In tranzactiile timpurii, EUR/RON a fost cotat in jurul a 4,52, dar s-a retras ulterior spre 4,51 (lei/euro)", arata un raport ING, publicat miercuri.

Dolarul american, cotat indirect in piata romaneasca prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat cu aproape 2 bani, de la 4,0811 lei pana la 4,0643 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinta pe plan international pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americana.

Cursul francului elvetian, considerat moneda-refugiu in perioade dificile, a scazut usor, pana la 4,1732 lei, de la 4,1801 lei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.