Proiectul transfrontalier SMURD se va extinde in Republica Moldova, o decizie in acest sens fiind luata in urma discutiilor purtate de seful Serviciului moldovean al Protectiei Civile si al Situatiilor Exceptionale, Mihail Harabagiu, cu secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne din Romania, Raed Arafat, relateaza luni Radio Chisinau.

Este vorba despre o noua etapa de evolutie a Serviciului Mobil Reanimare si Descarcerare care se va numi SMURD 2, in cadrul caruia Republica Moldova va beneficia de zece ambulante, patru autospeciale de descarcerare, patru piste de aterizare pentru elicoptere, doua departamente de urgenta, iar in Romania va fi creat un Centru de instruire, potrivit unui comunicat oficial.

Proiectul, estimat la circa 10 milioane de euro, urmeaza sa fie realizat pana in anul 2020, transmite Agerpres.

Mihail Harabagiu si Raed Arafat au abordat si posibilitatea interventiei primare a elicopterelor SMURD in zonele unde s-au produs accidente si pe trasee, in vederea reducerii timpului de reactie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.