Daca obisnuiti in vacante sa faceti si cumparaturi costisitoare, atunci e bine sa stiti ce presupune tax-free-ul.
Romanii care merg in vacanta in tari din afara Uniunii Europene se pot intoarce acasa cu bani, chiar daca au facut cumparaturi costisitoare. Solutia este sa ceara inapoi Taxa pe Valoarea Adaugata pentru produsele cumparate. Returnarea taxei a devenit o afacere buna si in Romania pentru firme si sute de magazine, scrie Digi24.


Exista insa o limita minima de cumparaturi sub care nu se poate returna aceasta taxa. In Elvetia, de exemplu, este 277 de euro, in conditiile in care are una dintre cele mai mici taxe, 8%, iar in Norvegia, 31 de euro. Romanii care ajung in Turcia isi pot recupera TVA-ul la cumpararea unui produs de cel putin 30 de euro. Acolo taxa este diferentiata de 8% pentru haine si 18% la electronice si accesorii. In tari precum Malaysia si Singapore suma minima pentru returnarea TVA este 67 de euro si nu se deconteaza metalele si pietrele pretioase.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.