2014 a fost anul in care personaje marcante din toate domeniile si-au turnat apa si gheata in cap, in cadrul campaniei Ice Bucket Challenge, de finantare a cercetarilor pentru scleroza lateral amiotrofica (ALS).

Desi criticata de multi pentru risipa de apa, campania chiar a functionat.

In urma cu doi ani, circa 17 milioane de oameni s-au alaturat campaniei, postand inregistrari, multe dintre ele devenite viral. Printre acestia s-a aflat inclusiv Bill Gates.

Conform CNN, campania a incurajat multi oameni sa doneze, iar rezultatele deja se vad. Concret, cercetarile legate de ALS au luat avant si apar si primele concluzii.

In numai opt saptamani de la lansarea campaniei, se donasera deja 115 milioane de dolari Asociatiei ALS. Din aceasta suma, aproape 70% a fost folosita pentru finantarea cercetarilor, pentru a se gasi noi tratamente, se arata intr-un raport dat publicitatii recent.

Un milion de dolari a mers catre proiectul MinE, al Universitatii Massachusetts, in urma caruia s-a descoperit o noua gena responsabila de aparitia bolii degenerative. Urmatoarele tratamente vor tinti inclusiv gena NEK1, un pas important in tratarea bolii neurologice.

ALS este o boala rara, dar mortala, care distruge neuronii motorii si atrofiaza muschii. In doi pana la cinci ani de la diagnosticare, pacientul isi pierde abilitatea de a respira, murind in cele din urma, relateaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.