Business 5 Mai 2016 11:10
CFR Calatori a sesizat Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) despre o neregula in lista debitorilor publicata pe siteul institutiei, compania de transport precizand ca figureaza in mod eronat cu o restanta de 10,8 milioane lei la bugetul de stat si la bugetul asigurarilor sociale de stat.

”Precizam ca in cursul lunii aprilie, prin mai multe documente transmise oficial de catre ANAF, ni se comunica faptul ca CFR Calatori nu inregistreaza obligatii fiscale restante la bugetul de stat si la bugetul asigurarilor sociale de stat, intrucat acestea sunt solicitate la compensare cu TVA de recuperat in valoare de aproximativ 10,8 mil. lei, cifra care apare in tabelul debitorilor dat publicitatii”, a anuntat joi CFR Calatori, potrivit MEDIAFAX.

Avand in vedere ca nu are obligatii restante la buget, compania a solicitat oficial ANAF rectificarea listei si a primit asigurari ca situatia va fi remediata. ”Conform prevederilor art. 167 din Legea nr. 207 /2015 Cod de Procedura Fiscala, «compensarea opereaza de drept la data la care creantele exista deodata, fiind deopotriva certe, lichide si exigibile». Creantele sunt exigibile la termenul prevazut de lege pentru depunerea decontului cu suma negativa de TVA cu optiune de rambursare”, respectiv 25.03.2016 depus cu nr. de recipisa INTERNT – 89489241-2016 (pentru luna februarie 2016) conform OPANAF nr.588/2016, chiar daca termenul solutionarii cererii noastre este de 45 de zile de la data inregistrarii acesteia (art.77 din Legea nr. 207 /2015 Cod de Procedura Fiscala)”, se arata in comunicatul CFR Calatori.

Astfel, Directia Generala a Marilor Contribuabili a ANAF are in lucru cererea de compensare a CFR Calatori inregistrata pe 25 martie pentru luna februarie. Aceasta compensare reprezinta TVA-ul de recuperat de catre CFR Calatori de la ANAF in suma de chiar aproximativ 10,8 mil lei, cifra din lista ANAF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.