Business 3 Mai 2016 10:56
Omul de afaceri australian Craig Wright a recunoscut public ca el este creatorul Bitcoin, punand astfel capat unei lungi speculatii despre cine a stat la baza acestui sistem de plata digital, informeaza BBC.

Craig Wright a furnizat dovezi tehnice ca el este creatorul Bitcoin folosind monede care i-ar fi apartinut presupusului creator Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Membrii marcanti ai comunitatii Bitcoin si ai echipei sale de dezvoltare au confirmat de asemenea spusele lui Wright.

La intalnirea cu BBC, Craig Wright a semnat mesaje folosindu-se de chei criptografice create in primele zile ale dezvoltarii sistemului digital de plata. Aceste chei sunt legate de blocuri de Bitcoins cunoscute ca fiind create de catre Satoshi Nakamoto.

"Acestea sunt blocuri folosite pentru a trimite 10 Bitcoins catre Hal Finney in ianuarie 2009, fiind prima tranzactie Bitcoin", a declarat Wright in timpul demonstratiei sale.

Hal Finney este unul dintre inginerii care au ajutat la transformarea ideilor australianului in protocol Bitcoin.

"Am fost principalul dezvoltator al acestui sistem, dar oamenii m-au ajutat", a spus el
, scrie BBC.

Jon Matonis, economist si unul dintre fondatorii fundatiei Bitcoin, s-a declarat convins de afirmatiile omului de afaceri australian, despre care spune ca este cu siguranta cel care se pretinde a fi, scrie MEDIAFAX.

"In timpul sesiunilor doveditoare de la Londra am avut ocazia de a examina datele relavante pe baza a trei linii distincte, criptografice, sociale si tehnice. Sunt convins ca Craig Wright satisface toate aceste categorii", a spus Matonis.

Pentru a procesa tranzactii cu Bitcoin, numita adesea si moneda digitala, este nevoie de o procedura numita "exploatare", care implica rezolvarea unei probleme dificile de matematica, cu o solutie de 64 de cifre. Pentru fiecare problema rezolvata, un bloc de Bitcoins este procesat. Acestia pot fi salvati intr-un "fisier portofel"si pot fi folositi o singura data, doar de catre cel care ii detine.

Citeste si:
Oana Zăvoranu a răbufnit. Vedetei i s-a furat identitatea: „Nu vă...
Oana Zăvoranu a răbufnit....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.