Topul destinatiilor preferate de romani pentru calatoriile pe durata sarbatorilor Pascale nu s-a modificat decat foarte putin, comparativ cu alegerile din 2015, dupa cum arata datele unei agentii online de turism.

Destinatia preferata a romanilor pentru un city break de Pasti a ramas Roma si in 2016, urmand Berlin (spre dosebire de Belgrad, in 2015), iar pe locul trei in acest top al preferintelor pentru aceste scurte vacante este Bruxelles, la fel ca anul trecut, potrivit datelor unei agentii online de turism.

In comparatie, calatorii greci aleg pentru aceeasta perioada preponderent calatorii catre destinatii interne, Thessaloniki, urmata de Atena si Londra ocupand pozitia a treia. In 2015, in schimb, cele trei destinatii preferate de greci au fost exclusiv interne, cu Atena ocupand locul intai, urmata indeaproape de Thessaloniki si cu Chania (Creta) pe pozitia a treia.

Destinatiile alese de catre utilizatorii romani ai agentiei online, pentru scurtele calatorii de Pasti, au fost in totalitate destinatii externe: orasele Roma, Berlin si Bruxelles, fiind urmate de alte orase, precum Budapesta, Milano, Praga sau Riga.

Dintre rezervarile facute de catre utilizatorii romani pentru calatoriile Pascale, 83% au fost facute de pe un dispozitiv de tip desktop si au avut fost finalizate cu o medie de 79 zile inainte de data plecarii – cu mult mai atent planificate decat cele din 2015, care au fost rezervate cu o medie de numai 17 zile in avans.

Cand vine vorba de city break-uri rezervate pentru perioada sarbatorilor de Pasti, valoarea medie a unui bilet rezervat este de 263,46 de euro. Cel mai ieftin bilet rezervat de catre romani pentru o calatorie pascala a costat 38,48 de euro si are ca destinatie orasul italian Milano, in timp ce cel mai scump a costat 602,45 de euro si are ca destinatie capitala ceha, Praga, scrie MEDIAFAX.

Varsta medie a calatorilor romani care aleg sa mearga in city break-uri de Pasti este de 37 de ani, comparativ cu media de 32 de ani din 2015 si, de asemenea, calatoriile rezervate anul acesta sunt mai lungi, durata medie fiind de patru zile, comparativ cu trei, in 2015.

Citeste si:
Liber la vacanțe! Țările din Europa care au renunțat la...
Liber la vacanțe! Țările din...

In ce priveste liniile aeriene folosite, utilizatorii romani (ai agentiei online de turism Tripsta, cea care a furnizat datele acestui studiu) au rezervat zborurile lor de Pasti folosind in principal Tarom, urmata de Ryanair si Swiss Airlines. Comparativ cu 2015, Tarom si-a mentinut pozitia de lider in clasament, dar urmatoarele doua linii aeriene alese s-au schimbat complet fata de Blue Air si KLM care completau topul anul trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.