Cel mai recent brevet al companiei Apple ar putea fi aplicat in Apple Music si melodiilor de pe iTunes Store, intrucat descrie o metoda ingenioasa prin care poate sa cenzureze cuvintele licentioase in timpul redarii, informeaza Go4it.

Noul algoritm analizeaza in timp real muzica si compara cuvintele pe care le detecteaza cu cele stocate in baza de date de cuvinte neaprobate. Atunci cand este gasit un cuvant licentios, partea respectiva din melodie poate fi inlocuita cu un beep sau poate fi eliminata de tot.

Algoritmul ar putea, de asemenea, sa separe negativul de voce, ridicand volumul instrumentelor in secventele in care nu se mai aude vocea, potrivit Go4it.

Desigur, aceasta functionalitate nu ar fi folosita pentru a elimina limbajul vulgar din melodii in toata libraria Apple Music. Acesta ar putea oferi control parental avansat, care sa protejeze copiii de astfel de cuvinte in cazul in care asculta muzica "pentru adulti".

Algoritmul poate fi aplicat atat peste melodii, cat si peste alte tipuri de fisiere audio precum podcast-uri si carti audio. Nu este insa clar daca acest sistem ar fi folosit asemeni Siri, doar alaturi de o conexiune la internet, sau daca poate rula chiar si offline, scrie MEDIAFAX.

Apple nu a facut niciun anunt oficial despre o astfel de functionalitate si probabil ca va mai dura ceva timp pana cand vom vedea acest algoritm implementat in Apple Music sau iTunes.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.