Europenii, care se lupta cu o criza a refugiatilor si cu rate negative la dobanzi, au inceput sa cumpere aur ca o investitie sigura, conform unei companii de cercetare din Austria, care se asteapta ca cererea pentru metalul pretios sa ramana puternica de-a lungul anului, scrie Bloomberg.

"Dobanzile sunt negative, iar in acest moment oamenii nu vad niciun beneficiu din a-si tine banii oriunde, dar in acelasi timp sunt ingrijorati pentru viitor”. Vor sa investeasca, dar vor sa isi stie banii in siguranta", a spus Andrea Lang, director in cadrul firmei Austrian Mint.

Pretul aurului a crescut cu 16% in primul trimestru, avand cea mai buna performanta din ultimii 30 de ani, in mijlocul unei perioade agitate si de incertitudine economica, scrie MEDAFAX.

Europa se confrunta cu un aflux masiv de imigranta din Orientul Mijlociu, peste un milion de oameni intrand in Germania numai anul trecut, cel mai mult de la Al Doilea Razboi Mondial incoace.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.