Bursele europene au avut o evolutie stabila la deschidere dupa patru zile de vacanta de Paste, inregistrand chiar o crestere modesta.

Indicele Stoxx Europe 600 a crescut cu 0,2%, dupa o scadere cu aproape 1% la debutul sedintei de tranzactionare. Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a scazut cu 0,08%, in timp ce indicele DAX al Bursei din Frankfurt a scazut cu 0,05%. Pe de alta parte, indicele de referinta al bursei din Paris, CAC 40, a crescut cu 0,53%, la fel si indicele bursei de la Madrid, IBEX 35, cu 0,32%, potrivit Bloomberg, citat de MEDIAFAX.

Volumul de actiuni tranzactionate a fost cu 14% mai scazut decat media ultimelor 30 de zile. Investitorii speculeaza cresterea dobanzilor in SUA dupa o crestere economica peste asteptari in T4 2015.

Presedintele FED Janet Yellen va vorbi in New York dupa ce se vor inchide pietele europene.

”Toata atentia va fi indreptata catre sefa FED. Urmatoarea decizie care va misca pietele va veni din partea bancilor centrale, in special din partea FED, care ar putea creste dobanda de referinta in aprilie”, a declarat Michael Woischeneck, un manager de fond de investitii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.