Numarul de locuinte finalizate anul trecut in Romania a fost cu 5% mai mare decat cel din 2014, de aproximativ 47.000 de unitati, nivel care a mai fost depasit doar in 2010, cand au fost ridicate cu aproape 2.000 de locuinte mai mult, potrivit celor mai recente date statistice.

Se remarca astfel o crestere si in ceea ce priveste rezultatele pe tara, desi mai este inca mult pana cand constructia de locuinte la nivel national va putea egala rezultatele din 2008-2009, scrie MEDIAFAX.

Anul trecut a fost cel mai bun pentru constructia de locuinte in regiunea Bucuresti - Ilfov, fiind finalizate peste 11.000 de case si apartamente, un nivel record pentru ultimii zece ani.

„Rezultatul din 2015 vine in urma unui an 2014 foarte bun comparativ cu 2008, astfel ca, dupa ce a fost dat semnalul revenirii, 2015 a venit cu o depasire. Cu siguranta, va exista o crestere si in 2016“,
spune Gabriel Voicu, director New Homes in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Tendinta din Bucuresti are ecou si in alte orase alte tarii.

„O crestere asemanatoare este vizibila in toate zonele tarii, de la Constanta la Timisoara. Motivul este ca, pe o perioada destul de lunga, a avut loc o stabilizare a preturilor, iar oamenii au prins incredere“, precizeaza Voicu.

Cresteri semnificative pe regiuni se mai observa in zona centrala si de nord-est, centrul inregistrand o crestere de aproape 28% fata de anul precedent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.