Trei mii de angajati ai Complexului Energetic Oltenia ar urma sa fie disponibilizati in 2016, au anuntat, dupa negocieri cu administratia CEO, sindicalistii, concedierile fiind confirmate de conducere, care nu a precizat si dimensiunea lor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Administratia Complexului Energetic Oltenia a participat joi, la o intalnire cu sindicatele, in cadrul careia au fost stabilite cateva masuri de eficientizare a companiei. Printre acestea se numara un program de restructurare si o perioada de cinci zile de somaj tehnic, in zona Rovinari si la Cariera Husnicioara, incepand cu data de 22 februarie.

Liderul de sindicat din zona Rovinari, Gheorghe Peptan, a declarat, la final, ca la negocieri s-a stabilit ca aproximativ 3.000 de persoane sa fie disponibilizate in 2016, scrie MEDIAFAX.

"Incepand cu luna martie va incepe programul de restructurare. In prima faza, pleaca cine doreste, cu plati compensatorii. Colegii au solicitat cinci salarii. Nu cred ca se ingramadeste nimeni sa plece. Anul acesta trebuie sa se ajunga la 3.000 de salariati disponibilizati. Se vorbeste si de partea economica, pentru ca sunt vreo 300 de economisti", a precizat Gheorghe Peptan, liderul de sindicat din zona Rovinari.

Managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciobotarica, a refuzat sa declare care este numarul exact al persoanelor disponibilizate.

"Este vorba de desfiintarea multor posturi de conducere, de un act managerial mult mai simplu. Discutam de reduceri de posturi in toate zonele. De la costuri cu prestatorii, costuri cu energia, costuri cu prestatiile din partea tuturor. Discutam si de reduceri de personal, dar numarul va fi stabilit in functie de toate elementele si il vom prezenta partenerilor de discutie. (...) Nu pot sa spun ca este vorba despre 3.000 de oameni. Discutam de perioada 2016-2020, acesti oameni ar pleca in conditiile prevazute in contractul colectiv de munca, ma refer la salarii compensatorii si la venit de completare. De saptamana viitoare vom demara si un plan de plecari voluntare. Sunt salariati care sunt in concedii medicale, in strainatate, care sunt in concediu fara plata", a declarat Laurentiu Ciobotarica.

Citeste si:
Câștigătoarea ucraineancă de la Eurovision 2016 se află printre...
Câștigătoarea ucraineancă de...

Managerul CEO a mai precizat ca se va modifica si programul de lucru la Cariera Rovinari si la Husnicioara.

"Va fi o perioada de somaj tehnic pentru cinci zile, prin rotatie, pentru diferite zone, tocmai pentru a ajunge la o situatie normala. Producem cand avem nevoie. Ne oprim cand nu avem nevoie. In momentul de fata, vanzarile sunt foarte mici", a mai declarat Ciobotarica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.