Compania americana Apple, care vinde intr-un an pe piata din Romania circa 6% din numarul total de smartphone-uri, reuseste totusi sa colecteze aproximativ 20% din cheltuielile totale cu telefoanele inteligente ale romanilor

Conform cercetarii de piata efectuata pe primele 11 luni din anul 2015 de ZF si preluata de MEDIAFAX, Apple vinde pe piata din Romania 6% din numarul total de telefoane inteligente, aproximativ cat vinde Samsung intr-o singura luna in sezonul de varf. Din 2,6 milioane de smartphone-uri comercializate in Romania in perioada ianuarie - noiembrie 2015, peste un milion au fost livrate de Samsung.

Avand un portofoliu restrans de modele care se pozitioneaza in segmentul premium, Apple a vandut in perioada mentionata, in Romania, aproximativ 150.000 de iPhone-uri cu o valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, conform sursei mentionate.

Spre comparatie, gigantul sud-coreean Samsung a obtinut circa 46% din sumele cheltuite de romani pe smartphone-uri (peste 230 milioane de euro), comercializand insa peste un milion de terminale inteligente, adica 40% din piata totala.

Conform ZF, diferenta este data de structura diferita a portofoliilor de telefoane ale celor doua companii, respectiv de ponderea mare a telefoanelor Samsung cu pret mai mic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.