Cinci directori ai Twitter parasesc platforma online, aceasta fiind cea mai importanta schimbare in managementul retelei de microblogging de cand Jack Dorsey a revenit la conducerea companiei si se lupta sa o revigoreze din punct de vedere financiar, potrivit Reuters.

Potrivit unui anunt facut duminica noaptea de Jack Dorsey, chief executive officer (CEO) al Twitter, pe contul sau de pe aceasta retea, Katie Jacobs Stanton, care conducea operatiunile de media, Kevin Weil, seful operatiunilor de productie, Alex Roetter, seful diviziei de inginerie, si Brian "Skip" Schipper, seful resurselor umane, vor pleca de la platforma de microblogging.

Invocand anumite zvonuri de presa "inexacte", Jack Dorsey a adus laude celor patru directori pentru activitatea lor si a spus ca este trist sa anunte plecarea lor.

Pe de alta parte, tot duminica noaptea, Jason Toff, care a condus serviciul de video streaming al Twitter, Vine, a anuntat la randul sau ca va parasi compania pentru a se alatura Google, intr-un proiect privind realitatea virtuala. Plecarea acestuia nu a fost mentionata de catre Jack Dorsey, in mesajul sau.

In octombrie 2015, Jack Dorsey vorbea despre necesitatea companiei sale de a angaja si de "a investi in talente", invocand totodata nevoia unei regandiri a resurselor umane ale Twitter. Dupa plecarea celor cinci directori este de asteptat ca Twitter sa anunte, luni, si alte modificari la nivelul conducerii sale, inclusiv angajarea unui nou director de marketing, potrivit unor surse apropiate companiei.

Aceeasi sursa a precizat ca platforma online va anunta in curand numele a doua noi persoane care au fost recrutate de Twitter. Pe de alta parte, Adam Bain, Chief Operating Officer (COO) al Twitter, va prelua o serie de responsabilitati suplimentare, inclusiv echipa care se ocupa de gestionarea veniturilor si cea responsabila de resursele umane. Totodata, Adam Messinger, seful diviziei tehnologice, va prelua responsabilitatile fostului director al departamentului de inginerie, care a parasit compania.

Citeste si:
George Buhnici a dat-o din nou în bară. Mesajul controversat pe...
George Buhnici a dat-o din...

Pe 5 octombrie 2015, Jack Dorsey, cofondator al Twitter, a anuntat ca s-a intors permanent la conducerea acestei platforme de microblogging al carei prim chief executive officer a fost dupa lansarea retelei online. Jack Dorsey a preluat conducerea Twitter, dupa ce fostul CEO, Dick Costolo, a renuntat la aceasta functie, pe 1 iulie 2015.

Twitter are peste 300 de milioane de utilizatori. Platforma a inregistrat insa anul trecut cea mai lenta crestere a sa in privinta numarului de utilizatori, fiind eclipsata de reteaua de socializare Instagram, detinuta de Facebook Inc, care a depasit 400 de milioane de utilizatori, in 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.