ArCuB a anuntat, joi, inchiderea sediului situat in strada Batiste din Bucuresti si anularea tuturor evenimentelor care urmau sa se desfasoare in acesta, precizand ca rezultatele celei mai recente expertize tehnice arata ca respectiva cladire se incadreaza in clasa I de risc seismic.

Potrivit celei mai recente expertize tehnice, cladirea ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti din strada Batiste se incadreaza in clasa I de risc seismic, spune institutia, care functioneaza in subordinea Primariei Capitalei.

ArCuB precizeaza ca, in anul 2006, a fost realizata expertiza tehnica privind riscul seismic al cladirii, iar imobilul a fost incadrat in clasa II de risc. In urma acestei expertize, in 2007, au fost efectuate, la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti, demersurile necesare pentru consolidarea cladirii. "Din motive independente de vointa noastra, lucrarile de consolidare nu au mai avut loc", afirma ArCuB.

Totodata, ArCuB spune ca in 2015, avand in vedere obligatiile ce decurg din prevederile Ordonantei numarul 20 din 1994, privind masuri pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente, au fost realizate primele demersuri in vederea consolidarii cladirii din strada Batiste, prin realizarea unui studiu de fezabilitate, scrie MEDIAFAX.

"In cadrul studiului, cladirea a fost reexpertizata tehnic, potrivit noilor reglementari tehnice in vigoare, respectiv normativele P100-1/2006 (Cod de proiectarea seismica - Partea I: Prevederi de proiectare pentru cladiri) si P100-3/2008 (Cod de proiectarea seismica - Partea a III-a, Prevederi pentru evaluare seismica a cladirilor existente). Conform noii expertize tehnice, cladirea se incadreaza in clasa I de risc seismic si nu poate fi folosita, potrivit OG 20/1994, actualizata prin Legea 282/2015, articolul 2, alin. 6, punctul 1", afirma ArCuB.

Studiul a fost realizat de societatea Saco Construct SRL, fiind finalizat si predat ArCuB pe 29 decembrie 2015, spune ArCuB, care precizeaza ca a notificat imediat Primaria Generala a Capitalei, in legatura cu noua situatie a cladirii.

Spectacolele pentru care biletele fusesera puse deja in vanzare au fost anulate. Totodata, pana la consolidarea cladirii, toate evenimentele ArCuB se vor desfasura in sediul din Gabroveni al institutiei.

Citeste si:
Peste 900.000 de persoane au vizitat Târgul de Crăciun din Piaţa...
Peste 900.000 de persoane au...

Reactia ArCuB a venit dupa ce agentia MEDIAFAX a relatat, joi, ca Teatrul Nottara a ramas din nou fara sediu, dupa ce cladirea ArCuB din strada Batiste din Bucuresti, in care trebuia sa isi reia activitatea, a fost incadrata cu gradul I de risc seismic, atat conducerea Nottara, cat si cea a ArCuB spunand ca au aflat despre acest lucru in ultimul moment.

Teatrul Nottara din Bucuresti si-a suspendat activitatea de la sediul din Bulevardul Magheru pe 23 noiembrie 2015, in urma promulgarii de catre presedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfasurarii de activitati in cladirile cu risc seismic ridicat, pana la consolidarea acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.