Romgaz si Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) au prelungit contractul pentru furnizarea gazelor naturale pana la 31 decembrie, in aceleasi conditii contractuale, insa contractul pe 2016 este conditionat de incheierea Conventiei de esalonare.

Consiliul de Administratie al Romgaz a decis marti incheierea contractelor de furnizare gaze naturale intre Romgaz si Electrocentrale Bucuresti pentru categoriile Casnici si Producatori de Energie Termica (CPET) si Non-casnici (NC) pentru perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2016, in aceleasi conditii contractuale, "mai putin prevederile contractuale referitoare la % de penalitati si la capitolul imputatia platii".

Aceste aspecte urmeaza sa fie renegociate, potrivit unui comunicat transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti. Electrocentrale Bucuresti inregistreaza o datorie restanta de peste 300 milioane de lei catre Romgaz.

"Incheierea noilor contracte de furnizare a gazelor naturale pentru perioada 1 ianuarie 2016 - 30 septembrie 2016 va fi conditionata de incheierea Conventiei de esalonare in forma autentificata concomitent cu Contractul de garantare ipoteca imobiliara Rang I, cat mai devreme posibil, dar nu mai tarziu de data de 29 decembrie 2015", se precizeaza in comunicat.

Retail jobs

De altfel, Romgaz a prelungit in noiembrie, cu inca o luna, pana la 15 decembrie, contractul de livrare de gaze catre Electrocentrale Bucuresti, in urma unei propuneri de program de stingere a datoriei restante a ELCEN, dar vrea semnarea unei conventii de esalonare a acestora pentru continuarea furnizarii de gaze.

Romgaz a avertizat inca din octombrie ca va sista din 16 noiembrie furnizarea de gaze daca producatorul de energie termica ELCEN nu va prezenta un program ferm de stingere a datoriilor restante.

ELCEN este producatorul si furnizorul de agent termic pentru RADET, companie responsabila de distributie la nivelul Capitalei. ELCEN are de recuperat de la RADET aproape un miliard de euro, din care 650 milioane euro reprezinta debitul principal (pentru marfa livrata), iar restul sunt penalitati, scrie MEDIAFAX.

Romgaz este cel mai mare producator si principal furnizor de gaze naturale din Romania. Compania este admisa la tranzactionare pe piata Bursei de Valori din Bucuresti si a Bursei din Londra. Actionar principal este statul roman, cu o participatie de 70%.

Citeste si:
Reghecampf, prima reacție după despărțirea de Universitatea Craiova
Universitatea Craiova s-a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.